New In Store

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adip is cing elit, sed do eiusmod tempor

Categories :

Let’s connect

Search

GABRIEL WALLMARK

  /  GABRIEL WALLMARK

GABRIEL WALLMARK

Sport: Friidrott – längdhopp, tresteg, höjdhopp
Födelsedatum: 020121
Längd: 185 cm
Vikt: ca 75 kg

Träning:
Jag ingår sedan en tid tillbaks i Yannick Tregaros träningsgrupp. Idag består den bl a även av elitidrottarna Thobias Montler, som tillhör världstoppen i längdhopp, och Fredrik Samuelsson,  Sveriges bästa mångkampare. Andra som Yannick tränat tidigare är bl a OS-guldmedaljören i tresteg Christian Olsson och världsrekordhållerskan i höjdhopp inomhus Kajsa Bergqvist.

Vi brukar på RIG:et (Riksidrottsgymnasiet) köra morgonpass tre dagar i veckan och dessa består oftast av olika typer av kompletterande grundträning av styrka, balans, rörlighet, uthållighet m.m. och sedan sköts teknikträningen och ytterligare styrke-, spänst-, explosivitets-, prehabträning m.m. av min tränare. Jag har även en del kortare kompletterande rörlighetspass jag kör ibland, t ex under återhämtningsdagar. Dessa har min pappa som är sk posturaltränare och massageterapeut satt ihop till mig. Vill man se lite från en del av mina träningspass eller tävlingar kan man gärna följa mitt Instagramkonto @gabrielwallmark

Kost:
Jag försöker äta en så balanserad kost som möjligt och undvika för mycket sötsaker. Äter oftast inte alltid så mycket till frukost de dagar jag inte äter frukosten direkt efter ett morgonträningspass. Men äter alltid en rejälare lunch och middag. Ofta kan det vara svårt att hinna få till mellanmålen på ett bra sätt på väg mellan hem, skola och träning och då tycker jag att någon form av kosttillskott kan passa t ex inför eller direkt efter ett träningspass, såsom t ex en Premium Bar efter ett eftermiddagspass i väntan på middagen. Favoriträtter är annars pasta carbonara eller sushi.

Meriter och mål:
Mina största meriter är 8 st Ungdoms SM-guld i grenarna längd, höjd, tresteg och 60m häck. Mitt långsiktiga mål är att etablera mig som friidrottare i absoluta världstoppen inom längdhopp och/eller tresteg och förhoppningsvis vara aktuell för deltagande redan i Paris OS 2024. På kortare sikt är det att ta medalj under årets Senior SM samt att vinna Junior SM i de grenar jag ställer upp i.

Favoritprodukt:
Har jag när detta skrivs inte hunnit bestämma mig för ännu. Men det finns ett antal kandidater då Pure har så många olika bra produkter som passar vid olika tillfällen för olika syften. Pure BAR premium vanilla/chocolate ligger nog bra till med tanke på smaken men Pure energy sportdryck är till exempel perfekt att ha med under ett träningspass.

Övrigt:
Jag bor i Sävedalen i Partille och började träna friidrott redan i sjuårsåldern i Sävedalens AIK, men bytte för ett par år sedan till Örgryte Friidrott. Andra sporter jag utövat genom åren är fotboll, tennis och karate men idag är det endast friidrott som gäller. Jag har även sysslat med musik sedan jag var liten och spelar bl a piano och lite gitarr och trummor. Jag studerar Naturprogrammet på Katrinelund som är ett Riksidrottsgymnasium för friidrotten och handbollen men har över ytterligare 10 olika sporter representerade där.

You don't have permission to register
X