New In Store

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adip is cing elit, sed do eiusmod tempor

Categories :

Let’s connect

Search

Sustainability

  /  Sustainability

Our sustainability policy

Pure Sport Nutritions målsättning är att göra så litet avtryck på miljön som möjligt. Därför har vi satt upp ambitiösa klimatmål. Vi använder 100% förnyelsebar el från vattenkraft, varav en del direkt tas ifrån Säveån, 100 meter ifrån oss.

Pure Sport Nutritions arbetar vi målmedvetet med olika typer av projekt för att nå våra hållbarhetsmål Vi har dessutom ett ständigt pågående arbete med att utveckla förpackningarna för våra egna märkesvaror för att undvika onödigt svinn.

Vi jobbar för en hållbar utveckling där vi i möjligaste mån använder råvaror ifrån företag med en human miljö och hållbarhets policy.

För Pure Sport Nutrition är det en självklarhet att ett hållbart företagande och god ekonomi samverkar. Genom ett aktivt och kunnigt hållbarhetsarbete skapar vi rätt erbjudande för kunden. Arbetet med produkten görs i olika steg, från odling, förädling, transporter mm. Även arbetsvillkoren för arbetarna hos leverantörerna är en stor och viktig det i vårt hållberhetstänkande. Vi jobbar med tex choklad som inte använder palmolja i produkten, som odlas på regnskogsmark, vi tar våra råvaror ifrån närliggande företag i Europa. Vi försöker att inte ta råvaror ifrån andra kontinenter än EU, undantag när en en specifik kvalitetsråvara eftersöks. Vi prioriterar hållbarhet i vår dagliga verksamhet. Att minska energianvändningen innebär även att vi sänker våra el- och drivmedelskostnader. Vi tar också ett ordentligt grepp om återvinning som är både bra för miljön och lönsamt.

Vi anstränger oss hårt för att leva upp till våra kunders förväntningar.

You don't have permission to register
X