RICKARD GUNNARSSON

Sport: Friidrott medeldistans (800m & 1500m)

Födelsedatum 910919
Längd 180cM
Vikt (on/off) 65kg

Träning (upplägg) Jag brukar köra morgonpass några dagar i veckan som består av distanslöpning på 30-50 minuter. På kvällen varierar passen med allt från intervaller och långpass till styrkepass. En typisk vecka ligger jag på 9-10 pass totalt. Där 3-4 av passen är morgonlöpning. En sån vecka brukar bestå av 3 lite tuffare intervallpass som kan vara allt ifrån kortare sprint på 30m till längre intervaller på flera minuter per intervall. Ett styrkepass brukar också finnas med och sen är det klassiska att köra långpass på söndagar. Långpassen brukar bestå av 90-120 minuter löpning. De flesta veckor har jag en träningsfri dag för att vila upp kroppen och det brukar vara på fredagar.

Kost Jag försöker att få i mig mycket kolhydrater. En klassisk frukost för mig består av en stor portion gröt med kanel och russin på, kokt ägg och en smörgås. Jag gillar pasta och det vanliga är att minst lunch eller middag består av det, ibland båda måltiderna. Spaghetti och köttfärssås är den matträtt jag helst äter innan träning och tävling. Direkt efter avslutad träning brukar jag äta en Premium Bar från Pure så att jag får i mig något innan middagen.

Meriter Mina största meriter är SM-guld på 1500m utomhus, SM-guld på 800m inomhus. Europamästerskapen på 800m. Finnkampen 800m. Samt flera internationella juniormästerskap. Just nu är jag uppe i 43 SM-medaljer.

Favorit tillskott ifrån PSN. Det bästa med Pures produkter är att det finns så stor bredd på produkter för olika syften. Under passen är det perfekt att ha med sig sportdryck, energi-gel och energibar och efter passen är riktigt bra att kunna få i sig en premiumbar direkt. Om jag ska välja en produkt som jag gillar mest så är det premiumbaren med double chocolate.