Blanda rågsikt, torrjäst, fruktsocker och salt noga i en stor bunke eller gryta. Tillsätt olja och vatten och rör ihop degen lätt. Arbeta degen på bakbordet och knåda den med resten av grahamsmjölet och pureBAKE. Ta lite mjöl i taget så att degen blir färdigknådad när mjölet är slut.
Forma degen till 4 bröd och lägg dem på smord långpanna. Platta ut bröden en aning och låt dem jäsa under bakduk. ca 30 minuter.
Snitta ytan lätt med mjölad kniv när bröden jäst färdigt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 175 grader på nedersta falsen ca 1 timma.
Låt bröden kallna på galler utan bakduk.
Dela med kniv eller bryt försiktigt till 4 limpor.
Bläddra bland fler recept
Fyra stora matbröd
Tekakor
Grahamsbullar
Pizza
Kycklingbiffar “lyx”
Blanda din egen smoothie
Sockerkaka
Rabarberpaj (smulpaj)