Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till ca 37 grader (fingervarmt).
Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker eller sirap och nästan allt mjölet.
Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop till en deg.
Låt den jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter.
Knåda degen på bakbordet och rulla ut den i 2 längder. Skär varje längd i 10 bitar.
Forma bitarna till avlånga bullar. Lägg dem direkt på smord plåt. Jäs bröden övertäckta med bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 225 grader. Låt kallna under bakduk.
Bläddra bland fler recept
Fyra stora matbröd
Tekakor
Grahamsbullar
Pizza
Kycklingbiffar “lyx”
Blanda din egen smoothie
Sockerkaka
Rabarberpaj (smulpaj)