Grahamsbullar

Portioner 20 st

Ingredienser
  

  • 50 g jäst
  • 50 fett smör
  • 5 dl lättmjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 msk fruktos
  • 7 dl grahamsmjöl
  • 2-3 dl vetemjöl
  • 4 dl pureBAKE

Instruktioner
 

  • Smula sönder jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till ca 37 grader (fingervarmt).
  • Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker eller sirap och nästan allt mjölet.
  • Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta ihop till en deg.
  • Låt den jäsa övertäckt i bunken i 30 minuter.
  • Knåda degen på bakbordet och rulla ut den i 2 längder. Skär varje längd i 10 bitar.
  • Forma bitarna till avlånga bullar. Lägg dem direkt på smord plåt. Jäs bröden övertäckta med bakduk i ca 30 minuter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter i 225 grader. Låt kallna under bakduk.