Smula sönder jästen i en bunke.
Värm oljan i en kastrull, häll i mjölken och låt den bli ljummen.
Häll den ljumma mjölken över jästen och rör så att den löser sig.
Tillsätt salt, fruktos, och största delen av grahamsmjölet och pure BAKE.
Arbeta degen kraftigt i bunken tills den blir blank och smidig.
Tillsätt resten av mjölet efter hand. Täck degen och låt den jäsa till dubbel storlek
ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bord och knåda den tills den är smidig.
Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en rund kaka och sporra var och en i
trekanter. Rulla varje trekant till en giffel.
Börja med den bredaste delen och lägg giffeln så att "tippen" kommer under giffeln.
Lägg gifflarna halvmånformade på smorda plåtar.
Sätt ugnen på 250 grader.
Låt gifflarna jäsa övertäckta med duk till nästan dubbel storlek. ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 min tills gifflarna fått fin färg.
Låt gifflarna kallna på galler under duk.
Bläddra bland fler recept
Fyra stora matbröd
Tekakor
Grahamsbullar
Pizza
Kycklingbiffar “lyx”
Blanda din egen smoothie
Sockerkaka
Rabarberpaj (smulpaj)